Security Center / Hoe MCB u beschermt

Wanneer u bij MCB bankiert, doet u dat in een uiterst beschermde en veilige omgeving. MCB doet er alles aan om die veiligheid te garanderen, maar het is even belangrijk dat uzelf ook op uw hoede blijft.

 


 

Hoe MCB u beschermt Hoe u zichzelf beschermt

 


Veilig online

Bankier online in alle vertrouwen. MCB maakt gebruik van geavanceerde technologie om u tegen fraude te helpen beschermen.

 

Bescherming van uw gegevens
MCB maakt gebruik van de volgende technieken om uw gegevens tijdens het online bankieren veilig te houden:

 • 128-bit encryptie – Wanneer u toegang heeft tot uw rekeningen en online bankiert, worden uw gegevens beveiligd door middel van 128-bit encryptie.
 • Aanvullende authenticatie – Wanneer u zich bij MCB aanmeldt om online te bankieren, of u dat nu vanaf een computer of een mobiel toestel doet, vragen wij u altijd om aanvullende authenticatie, zoals een e-Pass, digitaal certificaat, soft token of hard token.
 • Laatste aanmeldingsdatum/tijdstip – Elke keer dat u zich aanmeldt om online te bankieren tonen wij de datum en het tijdstip van uw laatste bezoek. Indien u zich op dat moment niet heeft aangemeld, weet u dat een onbevoegde toegang tot uw online bankieren heeft gehad.
 • Extended Validation (EV) SSL Certificate – De groene adresbalk op de MCB-websites voor online bankieren* is een beveiliging die door nieuwere browsers wordt ondersteund en betekent dat de verbinding is versleuteld en het certificaat is uitgegeven door een certificaatautoriteit (CA) via het public key infrastructure-systeem. Een EV-certificaat voldoet aan specifieke eisen omtrent identiteitscontrole. Aan deze eisen moeten uitvoerig voldaan zijn voordat een certificaat wordt toegekend door een CA.
 • Veilige firewalls – De servers die de MCB-websites aansturen zijn beveiligd met meerdere firewalls om onbevoegde toegang tot ons netwerk te helpen voorkomen en MCB houdt deze firewalls voortdurend in de gaten om inbreuken op de veiligheid tegen te gaan.
 • Sessieonderbrekingen – Indien u zich heeft aangemeld voor online bankieren, maar een tijd lang inactief blijft, wordt uw sessie onderbroken. Om het online bankieren te hervatten, dient u zich opnieuw aan te melden.
   

 

* MCBDirect Corporate wordt de komende maanden overgezet naar EV SSL.
 

 

 


Mobiele veiligheid

Wanneer u gebruik maakt van MCB Mobile worden uw gegevens beveiligd door de volgende veiligheidsmaatregelen.

 

Bescherming van uw gegevens

 • Wanneer u gebruik maakt van MCB Mobile worden uw rekeningen beveiligd door middel van 128-bit encryptie, net zoals tijdens het online bankieren.
 • U meldt zich bij MCB Mobile aan met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord die u gebruikt om toegang tot uw rekeningen te krijgen voor online bankieren.
 • Wanneer u zich bij MCB Mobile aanmeldt, vragen wij u altijd om aanvullende authenticatie, zoals een e-Pass.
 • MCB Mobile slaat geen persoonlijke gegevens over uw rekening op mobiele toestellen op, zodat uw rekeningen niet blootgesteld worden indien u uw telefoon verliest of het toestel wordt gestolen.
   

 

Veilig de mobiele applicatie downloaden
MCB biedt haar mobiele applicaties enkel aan in de App Store van Apple en via Google Play. Wanneer u de mobiele applicatie van MCB op uw mobiele toestel downloadt, let er dan op dat u enkel van een van deze vertrouwde marktplaatsen downloadt en niet van een onbekende website.

Let daarnaast ook op de ontwikkelaar van alle applicaties die u downloadt. MCB zal u nooit verzoeken om applicaties te downloaden die niet door MCB zijn ontwikkeld.

Voer geen jailbreak of rooting hack uit om meer controle te krijgen over uw mobiele toestel. U verwijdert daarmee alle beveiligingen die zijn ingebouwd om het toestel tegen mobiele bedreigingen te beschermen.